• Gratis verzending vanaf €30,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retourrecht
  • Eigen voorraad & showroom

Point Virgule Generator voor koud roken

Point Virgule Generator voor koud roken-5420059816509-31

Meer afbeeldingen

  • Point Virgule Generator voor koud roken-5420059816509-01
€ 20,99

Special Price € 20,99

Normale prijs: € 22,95

U bespaart: 9 %

Op voorraad

- Voor 20:00 besteld, morgen in huis.

Bekijk meer producten uit BBQ's

Bekijk alles van Point Virgule

Voordelen Originalshop

Slechts €5,- verzendkosten onder de €30,-


Gratis retourrecht


Eigen voorraad & showroom


Ook interessant

Deze rookgenerator zet u in het stook gedeelte van uw kast. Door middel van een waxinelichtje en rookmot kunt u koudroken. Het waxinelichtje steekt u aan, de open stukken vult u met rookmot en u zet het apparaatje in het stookgedeelte van uw rookoven. De temperatuur blijft onder de 27 graden.

Details

Zalm koud roken Benodigdheden voor twee zijdes zalm van ong. 1,5 kilo. •300 gr. grof zeezout •300 gr. keukenzout •400 gr. bruine basterd suiker •eventueel jenever bessen, kruidnagel, gekneusde peperkorrels toevoegen. Ingrediënten goed mengen in een kom en de vlees zijden van de zalm goed mee inwrijven, overig mengsel over de beide zijdes verdelen. Zijdes met de vleeszijde op elkaar leggen in een grote zak of dichte bak liefst een klein beetje onder druk. Dit kun je doen door er iets op te leggen zoals een dikke snijplank. Let op er komt veel vocht vrij bij deze manier van pekelen. Dit 12 uur laten intrekken. Het liefst op een plek die koel en donker is. Na 12 uur pekelen de zijdes afspoelen onder de koude kraan. Daarna kun je de zalm droog deppen met doeken of keukenrol. Hierna de zijdes drogen in een koele geventileerde ruimte op een rooster of iets dergelijks. In de koude maanden kan dit prima in je rookoven of in een schuur. In de wat warmere maanden kan dit in de koelkast. Na 24 uur zullen de zijdes droog een beetje plakkerig aanvoelen. De huidzijde een beetje als leer. Zalm klaar om te roken Nu zijn de zijdes klaar om te roken. Bij een wat grotere rookkast heeft het de voorkeur om liggend te roken. Als het niet anders kan kun je ze ook ophangen. Bedenk hier wel een goede constructie voor omdat de zijdes nogal zwaar zijn, vallen ze vroeg of laat van een speet en dat is nogal zonde van al het voor werk. Meerdere ophangpunten of gewichtsverdeling bieden daarbij uitkomst. Met rolladetouw kun je eventueel een knoop leggen om het gedeelte van de staart. Er zijn verschillende manieren om te roken. Bedenk wel dat de smaak overdracht enorm is bij meerdere rooksessies zal de rook smaak en de houdbaarheid verhogen. Rook daarom bij voorkeur met zo schoon mogelijk mot/zaagsel. Een beuken/eiken mengsel vind ik ideaal. Zorg te allen tijde dat jouw rookkast niet boven de 25 graden uitkomt maar hou je de temperatuur nog lager, dan zal het ’t eindresultaat ten goede komen. Rook bij voorkeur als de buitentemperatuur rond de tien graden is, maar in de zomermaanden kun je ook roken. Doe dit dan wat later op de avond en zorg dat je kast vooral niet op een warme plaats staat. Rooktijd ong. 4-5 uur aan een stuk. De smaak en kwaliteit is dan super en als je de zalm binnen een week op eet of vacumeert/invriest is dit meer dan voldoende.

Extra informatie

Artikelnummer BBQ-0234
Gewicht 0
Merk Point Virgule
Illustrator Nee
Breedte Nee
Ean code 5420059816509
Soort Nee
Kleur Nee
Serie Nee

Klantenreviews